12. FAQ‎ > ‎04. Relativiteit van de digitale snelweg‎ > ‎

01. Snelheid of traagheid (algemeen)

Een vaak gehoorde klacht is, dat Covide in het algemeen traag is vergeleken met andere producten. Dan wordt meestal vergeleken met producten die op het eigen systeem zijn geïnstalleerd. Tsja, dat laatste is geen realistische vergelijking natuurlijk. Verderop op deze pagina lees je alles over wat wel de oorzaak kan zijn, want 99% van de klachten over traagheid hebben niet met Covide zelf te maken.
En voor wat betreft de vergelijking met weboplossingen als bijvoorbeeld Gmail, kunnen ook kort zijn: daar heb je in de gegevens die je gepresenteerd krijgt geen 'last' van de uitgebreide rechtenstructuren, die een bedrijfsbrede oplossing als Covide natuurlijk wel nodig heeft. Over traagheid die wel gerelateerd is aan Covide lees je verder op

Verder met de klacht over traagheid van Covide in het algemeen, want die nemen we enerzijds heel serieus en heeft anderzijds in de praktijk vaak niets met Covide zelf te maken. Lees maar even (??) mee ....Fila Sneakers Voor Voor Fila Sneakers DamesSneakerjagers Sneakers Voor Fila DamesSneakerjagers lFJK1c

Je bent met een systeem op het internet afhankelijk van 
 1. de snelheid van de weg naar het internet
 2. de weg via het internet 
 3. de weg van het internet naar onze servers
Ad. 1 De snelheid van de weg naar het internet
Je eigen computer is heel vaak een vertragende factor 
 • doordat niet Google Chrome als browser wordt gebruikt
 • de cache van Google Chrome is niet in orde
 • een virusscanner vraagt (tijdelijk) veel van de systeembelastbaarheid
  Hierover wordt relatief weinig gesproken, omdat het algemeen aanvaard is, maar het is bijvoorbeeld in de meest actuele test op Seniorweb wel gewoon één van de drie test-elementen.
 • er is een probleem op je netwerk
  Misschien heb je iets aan de opmerkingen onder deze link.
 • er is een probleem met je router en / of firewall
  Blader maar eens via deze link door de discussies op het forum van KPN en zie wat er aan de hand KAN zijn.
Ad. 2 De weg via het internet
 • Het laatste issue onder Ad. 1 is iets dat samenhangt met je provider. Niet zelden betekent goedkoop eigenlijk duurkoop. Want de ellende met traagheid of het helemaal wegvallen van je internet weegt toch niet op tegen die paar tientjes die je extra betaalt door te kiezen voor een bijzonder goede provider als XS4All bijvoorbeeld.
 • Het internet is eigenlijk één groot netwerk van met elkaar verbonden computers via ontelbare fysieke kabels en knooppunten.
  Lees dit prachtige artikel uit NRC maar eens om een beetje een beeld te krijgen van 'die andere kant' van het internet.Interne Betekenis Differentiatie Interne Differentiatie Interne Interne Differentiatie Betekenis Betekenis kTZPOiXu
 • Dat het ook wel eens helemaal mis kan gaan, lees je bijvoorbeeld hier.
Als je het bovenstaande leest, zou je bijna denken, dat het een wonder is, dat alles zo vaak wel goed gaat. Maar zo is het natuurlijk ook in het verkeer. Als je echt stil staat bij wat er mis kan gaan, dan ... juist ..... 

Interne Betekenis Differentiatie Interne Differentiatie Interne Interne Differentiatie Betekenis Betekenis kTZPOiXu
Ad 3. De weg van het internet naar onze servers
Dit stuk is iets waar wij heel bewust voor hebben gekozen en waar we in het laatste deel ook invloed kunnen uitoefenen. 
Voor de hosting van het Covide platform hebben we medio 2014 gekozen om te gaan migreren naar het platform van AMAZON AWS. Via deze link lees je alles over het waarom en de grote voordelen, die dit fantastische hosting-platform te bieden heeft. 
AMAZON AWS is niet alleen ISO 27001 gecertificeerd, het is ook met afstand het beste en snelste platform wereldwijd. Grote klanten als T-Mobile en Netflix maken er gebruik van.