ARTIKEL | Regelvermogen nog niet aanlokkelijk voor tuinbouw

TessvanOlst · Monday 10 April 2017

Door de opmars van zon- en windenergie is steeds vaker sprake van overschot op het elektriciteitsnet. Veel tuinders springen hier al op in door te reageren op de onbalansmarkt. Maar is het ook rendabel om als groep deel te nemen aan de markt voor secundair regelvermogen?

Het afgelopen jaar draaiden wij samen met acht tuinders een pilot. In deze pilot werd onderzocht of de tuinbouw een rol kan spelen bij het vrijwillig aanbieden van secundair regelvermogen aan TenneT. De resultaten worden toegelicht in het onderstaande artikel dat verscheen in het Vakblad voor de Bloemisterij.

De resultaten uit de pilot laten zien dat er nog obstakels zijn. Met de huidige eisen van netbeheerder TenneT is inbieden op de markt met vrijwillig regelvermogen niet rendabel voor de tuinbouw. Eén ding is wel zeker, we kunnen snel schakelen als de kansen zich voor doen.

Lees het volledige artikel hieronder of op Hortipoint.nl:

Deel op Originals Paarse Glowwit Campus Adidas Schoenen Dames By9848 vN8nw0Om

Producten Tamaris C11 Najaar Het Nieuwe Ta111y02j Dames Voor FTl1Kc3J

Gerelateerde artikelen

Adres

AgroEnergy
Producten Tamaris C11 Najaar Het Nieuwe Ta111y02j Dames Voor FTl1Kc3J Elektronicaweg 41
2628 XG , Delft

Damesschoenen Makro Makro Clarkskledijamp; Makro Clarkskledijamp; PromotieLederen Schoenen PromotieLederen Schoenen Damesschoenen PromotieLederen Damesschoenen Clarkskledijamp; EH2D9I