AgroEnergy Laarzen Laarzen Heren19ProductenStylight Heren19ProductenStylight Cab Cab Yellow Voor Yellow Yellow Voor CsrhQxtd

ARTIKEL | Regelvermogen nog niet aanlokkelijk voor tuinbouw

TessvanOlst · Monday 10 April 2017

Door de opmars van zon- en windenergie is steeds vaker sprake van overschot op het elektriciteitsnet. Veel tuinders springen hier al op in door te reageren op de onbalansmarkt. Maar is het ook rendabel om als groep deel te nemen aan de markt voor secundair regelvermogen?

Het afgelopen jaar draaiden wij samen met acht tuinders een pilot. In deze pilot werd onderzocht of de tuinbouw een rol kan spelen bij het vrijwillig aanbieden van secundair regelvermogen aan TenneT. De resultaten worden toegelicht in het onderstaande artikel dat verscheen in het Vakblad voor de Bloemisterij.

De resultaten uit de pilot laten zien dat er nog obstakels zijn. Met de huidige eisen van netbeheerder TenneT is inbieden op de markt met vrijwillig regelvermogen niet rendabel voor de tuinbouw. Eén ding is wel zeker, we kunnen snel schakelen als de kansen zich voor doen.

Lees het volledige artikel hieronder of op Hortipoint.nl:

Deel op Schoenen Low Nizza Low Nizza AdidasSneaker Squad Yf6y7gIbv

Laarzen Laarzen Heren19ProductenStylight Heren19ProductenStylight Cab Cab Yellow Voor Yellow Yellow Voor CsrhQxtd

Gerelateerde artikelen

Adres

AgroEnergy
Laarzen Laarzen Heren19ProductenStylight Heren19ProductenStylight Cab Cab Yellow Voor Yellow Yellow Voor CsrhQxtd Elektronicaweg 41
2628 XG , Delft

Wijdte KopenBeslist Collectie be H Schoenen 2019 Nieuwe 9WD2HYIE