by Willem Massier Kooijman KreuFacebook KreuFacebook Kooijman Kooijman Schoenen KreuFacebook Schoenen Schoenen KreuFacebook Kooijman Kooijman Schoenen Schoenen KreuFacebook doCeBrxW on 6 december 2016 Reacties uitgeschakeld voor Samenwerken is tijdrovend en … vervelend Vlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrx

Via deze blogsite hamer ik op het enorme belang van betrokken medewerkers. Ik ben daarbij steeds uitgegaan van het resultaat, maar … iemand maakte mij opmerkzaam op een element, waarover ik nog veel te weinig had nagedacht. Samenwerken mag dan gewenst gedrag zijn, het gebeurt vaak niet, omdat het tijdrovend is en … vervelend.

Samenwerken is een competentie

Zoeken in Google op ‘samenwerken’ levert het volgende resultaat op: Ongeveer 7.350.000 resultaten (0,41 seconden). Ik ga ze natuurlijk niet allemaal even bespreken in deze blog, maar een paar interessante wil ik er toch even uitpakken.

 1. Op de site Hole18 lees ik in een blog met als titel ‘De kracht van samenwerken’: “Samenwerken is een competentie, waarover iedere medewerker zou moeten beschikken.
  Vlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrx
  en “Samenwerken òm de samenwerking is doelloos. Een team heeft een doel nodig om naartoe te werken.”
  Timberland Schoenen Casual Aanbieding Naples Trail timberland Heren oedrCBxWen “Het is belangrijk dat ieder teamlid het gevoel heeft medeverantwoordelijk te zijn.
  en “Samenwerken kost moeite, is een competentie op zich.”Vlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrx
 2. Op de site hetcompetentiewoordenboek.nl lees ik over samenwerken maar liefst vijf belemmerende ‘overtuigingen’ bij de ontwikkeling van samenwerken:
  1. Met samenwerken gaat veel tijd verloren.
  2. Samenwerken leidt tot veel gepraat en verlies van productiviteit.
  3. Samenwerken wordt vaak een doel op zich.
  4. Gezamenlijke verantwoordelijkheid leidt tot geen verantwoordelijkheid
  5. De zwakste schakel bepaalt het resultaat van het team.

Kortom: hoe logisch het ook lijkt vanwege het gewenste resultaat, zo gemakkelijk is het allemaal niet! Samenwerken is een competentie, waar nogal wat weerstand tegen kan bestaan.Blackstone Dames Roze Nl88 Textiel Schoenen Schoen Www kiuTOPXwZ

Zachte randvoorwaarden bepalen of de harde doelen worden bereikt

En ja, die vijf tegenwerpingen zijn ‘overtuigingen’, maar in zijn schitterende blog ‘Waarom gedrag veranderen zo lastig is’ heeft Willem Koerselman het onderliggende probleem heel mooi uiteengezet.

De zachte randvoorwaarden bepalen of de harde doelen – die met samenwerken worden beoogd – wel kunnen worden behaald. Een reden te meer om opnieuw te pleiten voor een open bedrijfscultuur. Een omgeving, waarin je elkaar als verantwoordelijke volwassenen aanspreekt. Een omgeving ook, waarin je ‘zachte randvoorwaarden’ niet verwordt tot ‘slap geklets’ en ‘zachte heelmeesters’. Betrokken zijn op elkaar, vraagt om duidelijkheid, om het durven dragen van verantwoordelijkheid.  

Het doel moet dus duidelijk zijn en blijven voor iedereenBbn Dames Low Wit 84 Fila Sneakers GqVpzUSM

Niet elk project heeft in zichzelf een doelstelling, waar iedereen binnen je bedrijf direct ook voor zichzelf de voordelen van ziet. Daar ligt misschien wel een enorme kans.

Wanneer jij binnen je bedrijf immers te maken hebt met echt betrokken medewerkers én die medewerkers er ook echt zelf belang bij hebben dat het bedrijfsresultaat zo positief mogelijk wordt, dan kan het doel van elk project heel concreet dat bedrijfsresultaat zijn. 26 Grote MatenMaat Afbeeldingen T Beste Van 47 Heren Mustang Shoes K3lcFT1Ju

De oplossing?

Misschien is het nog niet zo’n vreemde gedachte om alle medewerkers binnen je bedrijf daadwerkelijk mee te laten delen in de winst. Zo worden je medewerkers ook aandeelhouders.

Willem Massier

Vlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrx, , , , ,
Willem MassierVlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrxSamenwerken is tijdrovend en … vervelend
Vlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrx
Milton Vans V Klittenbandschoenen Blauw Jongens LMVjqzSGUp
  Vlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrx

Je kan meteen beginnen in een online demo-kantoor.

Met behulp van onze uitgebreide Cursus Handleiding en persoonlijk contact vind je snel je weg.

 

>>  Gratis uitproberen?

Goedkoop Dames Schoenen Lage Balance New Wl574 Sneakers Zwart JKl1TFc
Covide © Vlies Outlet Schoenen Der Vlies Van Van Der Outlet CQdoEBeWrx - Privacy Statement Algemene voorwaarden en IB-beleid